Terug naar Nieuws

Autobedrijf Miedema in Winschoten gaat over in nieuwe handen

Gepubliceerd op:
Autobedrijf Miedema in Winschoten gaat over in nieuwe handen

Autobedrijf Miedema aan de Hofstraat 31 in Winschoten gaat over in nieuwe handen. Gof Miedema gaat op 1 april met pensioen en zijn monteur Koeno Dekker gaat het bedrijf voortzetten.

Koeno werkt al meer dan 20 jaar als monteur bij Autobedrijf Miedema en hanteert dan ook de leus: ‘Een nieuwe naam,
vertrouwd gezicht’.

De geschiedenis van het autobedrijf gaat terug naar februari 1964, toen Siebe Miedema (de vader van Gof) op kleine schaal begon met een autoverhuurbedrijf. Gof: “We verhuisden van de Zeeheldenstraat naar de Hofstraat en het
wagenpark werd uitgebreid tot ongeveer 30 huurauto’s. Ook werden er busjes verhuurd, waaronder busjes die heen en weer naar Duitsland reden met personeel die men destijds koppelbazen noemde.’

“Het grootste gedeelte van de autohuurders bestond uit jonge mensen die wel een rijbewijs hadden, maar nog geen auto. Vooral in de weekenden was dit het geval: een ‘mini’ huren, ieder weekend dezelfde kleur, om zo indruk te maken op het vrouwelijk schoon.”

Reparatie en verkoop
In 1970 werd er een werkplaats bijgebouwd en kwam de nadruk te liggen op reparatie en verkoop van auto’s. Drie jaar later overleed Miedema senior; zijn zoon Gof en schoonzoon Jan den Broeder het bedrijf voort. In dat jaar werd ook gekozen om het merk Lada te gaan verkopen, een goedkoop alternatief op de automarkt. In 1977 kwam de verkoop van Mitsubishi erbij, een merk dat opviel door zijn modellen en kwaliteit. De modellen Colt en Galant waren hun tijd toen ver vooruit ten opzichte van andere merken.

Jan den Broeder overleed in 1999 op 50-jarige leeftijd. Gof besloot, ondanks deze enorme tegenslag, om met het bedrijf door te gaan.

Onafhankelijk garagebedrijf
In het jaar 2000 kreeg Gof het dealerschap van KIA aangeboden. Dit merk was nog niet zolang op de Nederlandse markt; een uitdaging om dit automerk tot een succes te maken in Winschoten en omstreken. Dit pakte zeer goed uit, want KIA werd een groot succes in Nederland. Negen jaar later ging de importeur van KIA echter failliet en stopte ook het dealerschap voor Autobedrijf Miedema. Er werd ervoor gekozen om het bedrijf voort te zetten als onafhankelijk garagebedrijf.

Gof: “Rest mij nog alle klanten te bedanken voor het vertrouwen dar ze in ons bedrijf hebben gesteld. Verder wens ik Koeno Dekker heel veel succes met zijn eigen bedrijf.”

Nieuw jaar, zelfde service! Ook in 2020 staan wij graag voor u klaar voor al uw onderhoud, APK en service! Wij verwelkomen of zien u graag terug in onze garage! Wij wensen u ook in 2020 veel veilige kilometers toe! Kom langs of maak een afspraak via; https://www.autobedrijfdekker.nl/contact/
 
Oudjaarsdag is ons bedrijf de gehele dag gesloten. Donderdag 2 Januari zijn we er weer.